Activiteiten

La Bushaye belichaamt de essentie van rustige vakanties. Omringd door weilanden biedt ons pand een rustgevende omgeving waar het goed vertoeven is. Je hoeft niet veel te plannen, want soms is samen tijd doorbrengen gewoon essentieel.

Geniet ter plaatse van de faciliteiten van ons etablissement: of het nu is door naar de kinderen te kijken die spelen op de speelplaats, kostbare momenten te delen rond de tafel, te strijden bij jeu de boules of een bordspel, een boek te lezen op een bankje, een ochtendyoga-sessie in de tuin te doen of gewoon te genieten van de rust van onze omgeving, ons domein biedt een scala aan verrijkende ervaringen.

Vanuit de vakantiewoning zijn outdooractiviteiten zoals wandelen, fietsen of zelfs excursies met elektrische scooters onmisbare ervaringen. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Abdij van Val-Dieu, vlak naast ons etablissement. Ontdek deze historische plek, bezoek de kloostergang en de brouwerij, wandel door het park en proef lokale producten bij Casse-Croute of Moulin.

Het Land van Herve biedt tal van activiteiten en voor elk wat wils. Als lokale bewoners zullen we blij zijn om u te adviseren bij het zoeken naar activiteiten die bij uw wensen passen.

Bovendien hebben we het geluk een centrale positie te bekleden ten opzichte van emblematische steden zoals Luik, Maastricht en Aken. Profiteer van onze strategische ligging om deze cultureel rijke bestemmingen te verkennen.

Al zin om meer te weten? Hier is een voorproefje van activiteiten in de buurt van ons etablissement:

Wandelingen
 • Onze regio biedt een overvloed aan gemarkeerde wandel- en fietsroutes. Verschillende documenten hierover zijn beschikbaar in de vakantiewoning (wandelkaarten, knooppuntroutes). We helpen u graag bij het aanbevelen van een route die geschikt is voor uw groep.
 • Voor een meer originele ervaring is het ook mogelijk om onze regio te verkennen per elektrische step, tuk-tuk, Segway of zelfs per luchtballon!

 

Bezoeken
 • De Abdij van Val-Dieu is zeker een van de must-see plekken tijdens uw verblijf in La Bushaye. Bereikbaar te voet vanaf La Bushaye, kunt u eenvoudig de basiliek en het park verkennen of neem de tijd voor een rondleiding door de kloostergang en de brouwerij. In ieder geval vertrek niet zonder te genieten van de heerlijke producten uit onze regio.

   

 • Voor fijnproevers is een bezoek aan onze lokale producenten een aanrader. Bieren, chocolaatjes, kazen, siroop, cider, wijnen, er is voor elk wat wils. Ontdek hun vakmanschap tijdens een bezoek aan hun bedrijf.

   

 • Voor liefhebbers van oorlogsgeschiedenis raden we het Remember Museum in Clermont-sur-Berwinne aan. Luister naar het verhaal van Marcel, aanwezig tijdens de bevrijding van de regio door de Amerikanen in 1945. Verken vervolgens de Amerikaanse begraafplaats in Henri-Chapelle of bezoek een van de verschillende forten in de regio.

   

 • Voor de meer avontuurlijke types, trek uw jas en helm aan en daal ondergronds af om de fascinerende wereld van Blegny-Mine te ontdekken. De plek is ook erg leuk voor gezinnen dankzij de verschillende speeltuinen, de minigolf of de rit met de kleine blauwe trein.

 

Voor familie- en/of sportactiviteiten:
 • Het Provinciaal Domein van Wégimont biedt tal van activiteiten: zwembaden, varen, vissen, minigolf, sportvelden, speeltuinen, wandelingen in het arboretum. Iedereen zal er iets naar zijn zin vinden.

 • Steek de grens over op het terrein van Les Trois Bornes (BE/NL/DE). Beklim de Koning Boudewijntoren en geniet van het uitzonderlijke panorama. Verdwaal in het doolhof of kijk toe hoe de kinderen plezier hebben op de speelplaats.

 • Daag elkaar uit voor een partijtje boerengolf op de Ferme de Gérard Sart. Sluit de ronde af met een proeverij van hun ambachtelijk ijs.

 

Restaurants
 • Onze regio staat bekend om zijn goede eetgelegenheden. Of u nu op zoek bent naar een gezellige brasserie of een gastronomisch restaurant, een kindvriendelijke plek of een locatie waar u ‘s avonds kunt genieten aan de bar, wij helpen u graag met het adviseren van een lijst met restaurants die geschikt zijn voor uw groep.

 • Voor maaltijden in de vakantiewoning zijn verschillende cateringdiensten ook beschikbaar.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over activiteiten in onze regio die specifiek zijn voor uw groep.

Boek nu uw verblijf bij La Bushaye en kom onze prachtige regio ontdekken.