De omgeving

STREEKINFO
Aubel
Land van Herve
Heuvelland.com
De Voerstreek
Maastricht
Luik
De 3 landenstreek
De Ardennen
De Hoge Venen

RESTAURANTS
La Scala
Moulin Val-Dieu
Le Wadeleux
Café Modern
Le Cochon Embouteillé

UITSTAPJES
De mijn van Blegny
Park van Wégimont
Circuit Francorchamps
vakantiewoning bed breakfast voerstreek aubel limburg ardennen belgie

 

La Bushaye ligt verscholen in de vallei van de Berwinne, te midden van het heuvellandschap van Aubel. De omgeving van La Bushaye leent zich voor allerlei uitstapjes: stedentrips naar Maastricht, Luik en Aken, fietstochten of wandelingen door de schitterende omgeving, gastronomisch genieten in de vele restaurants en café´s, culturele trips naar abdijen, kastelen en oude stadjes.

 

Het dal van de de Berwinne (0,5 km)

Het dal van de Berwinne en van het zijriviertje de Bel wordt ook wel Godsdal (Val-Dieu) genoemd. De reden hiervan laat zich raden: meanderende riviertjes in een romantisch rivierdal, geflankeerd door prachtige beboste heuvels. Hier kunt u wandelen, vissen, fietsen en vooral genieten van een idylle.

 

Abdij van Val-Dieu (0,8 km)

De abdij van Val-Dieu: een cisterciënzerabdij uit de 13de eeuw met een prachtige court en parktuin. In de adbij is ook een museum ingericht dat de geschiedenis van de abdij vertelt. Bij de abdij is ook een brouwerij met proeflokaal en een molenrestaurant gevestigd.

 

Aubel (3,5 km)

Het kleine stadje Aubel heeft een prachtig centrum met gezellige cafés en restaurants. Er zijn huizen uit de 17e en 18e eeuw en een kerkhof met grafstenen uit de 16e eeuw. Iedere zondag is er een gezellige markt met delicatessen en streekproducten. Aubel wordt omringd door enkele sympathieke kleine dorpjes en vele monumentale hoeves en kastelen.

 

Amerikaans Kerkhof Henri-Chapelle (5,5 km)

Deze begraafplaats ligt op de top van een heuvelrug met een prachtig panorama over het Land van Aubel. Op deze grond rusten thans 7.989 doden grotendeels militairen die hun leven gaven in een poging het duitse tegenoffensief in the Ardennen te stuiten, meer bekend als de "Battle of the Bulge".

 

De Voerstreek (7 km)

Het Vlaamse zusje van het Land van Herve is een fraai gebied met gezellige dorpjes en een prachtige natuur.

 

VVV/Bezoekerscentrum Land van Herve (7,5 km)

L'Espace des Saveurs, een levend museum waar je kunt proeven van de mooie dingen die het Land van Herve voortbrengt.

 

Dalhem (7,5 km)

Het oude, hooggelegen stadsgedeelte ademt nog altijd een middeleeuwse sfeer. Het kasteel dateert van 1080. Hier zetelde in de Middeleeuwen de heerser over het Land van Dalhem, dat grensde aan het Land van Valkenburg. Het Land van Dalhem maakte van 1661 tot ongeveer 1800 deel uit van de Noordelijke/Staatse Nederlanden.

 

Clermont sur Berwinne (8 km)

Monumentaal stadje met prachtig centraal plein en stadhuis.

 

Blégny (8km)

De kolenmijn van Blégny werd in 1980 gesloten. Nu zijn er op deze plaats enkele toeristische attracties, een museum en een mijnberg.

 

Het fort van Battice (8 km)

Dit is één van de 15 forten die tussen 1908 en 1939 gebouwd werden om de stad Luik te verdedigen.

 

Limbourg (22 km)

Limbourg was de hoofdstad van het Hertogdom Limburg. De voormalige vesting en het oude stadscentrum liggen hoog op een rots en zijn zeker een bezoek waard.